Weekend 21/22 september

In het weekend van 21 en 22 september doen we mee met het Leidse Kunstroute weekend. De Heemtuin is dan zowel op zaterdag als zondag van 11 tot 17 uur open. Beide dagen organiseren we extra activiteiten rond de tentoonstelling, onder andere een rondleiding van 15 tot 16 uur. De rondleiding op zondagmiddag wordt opgeluisterd door de Leid(erdorp)se dichters Frans Terken en Wilco van de Kamp, die enkele gedichten voordragen uit eigen werk. Kinderen kunnen de hele dag een speurtocht doen langs de beelden in de Heemtuin. 

Leidse Kunstroute

De activiteiten worden georganiseerd in het kader van de Kunstroute Leiden die dit weekend plaatsvindt. De Leiderdorpse beeldententoonstelling maakt hier ook deel van uit, net als de afgelopen jaren. Tijdens de Kunstroute Leiden is op ruim zeventig locaties in en rond Leiden beeldende kunst in alle soorten en maten te bezichtigen. In de Leiderdorpse Heemtuin is onder andere werk te zien van de Leidse kunstenaar Marjan Waanders.

Marjan Waanders is een Leidse kunstenaar die in de Heemtuin keramiek exposeert. Ook heeft zij met leerlingen van het Visser ‘t Hooft Lyceum een community-art project ontwikkeld.

Zij neemt deel aan de Kunstroute in haar atelier op Haaagweg 4.

Een van de werken van Marjan Waanders in de Heemtuin