Drukbezochte poëzieavond

Ruim veertig cultuurliefhebbers maakten op 28 augustus een bijzondere rondwandeling in de Leiderdorpse Heemtuin. Zij stonden letterlijk en figuurlijk stil bij de beelden die daar momenteel te zien zijn. Neerlandicus Jos Nijhof droeg bij ieder beeld een passend gedicht voor. Daarna gaf projectleider Aris de Bakker van Stichting Kunst in de Heemtuin een uitleg bij de beelden. De combinatie van poëzie en beelden was, net als andere jaren, zeer aansprekend. Dat bleek niet alleen uit de enthousiaste reacties van de aanwezigen, maar ook uit het grote aantal belangstellenden. De avond werd afgesloten met een hapje en drankje in atelier De Lange Akker.

‘Alleen al om zo ’s avonds door de Heemtuin te wandelen is een feestje’, vertelde een van de bezoekers. ‘En helemaal met deze begeleiding. De gedichten geven een verdieping aan de beelden en laten je er weer op een andere manier naar kijken.’

Aris de Bakker geeft een toelichting bij de beelden tijdens de poëzieavond
Jos Nijhof draagt bij de ‘Haas’ van Iris le Rütte een gedicht voor van Ed Leeflang.