Bijzondere poëzieavond

Liefhebbers van kunst en cultuur genoten op donderdag 29 juni van een sfeervolle zomeravond in de Leiderdorpse Heemtuin. Ze luisterden naar gedichten die werden voorgedragen door dorpsgenoot en neerlandicus Jos Nijhof. Hij liet zich inspireren door de beelden die tentoongesteld zijn in de Heemtuin en selecteerde bij alle beelden een toepasselijk gedicht. ‘De Heemtuin kan niet genoeg geprezen worden. Het is een stukje natuur in een verstedelijkte omgeving, en hoe klein ook: laten we het koesteren. De expositie van beelden toont aan hoe prachtig en harmonieus natuur en cultuur kunnen samengaan. Misschien vanavond nog nét een beetje extra, omdat behalve de beelden de kunsten ook de letteren een kans krijgen.’
De gedichten zijn hier na te lezen.

De ruim 20 belangstellenden wandelden van beeld naar beeld, luisterden naar de poëzie en naar de toelichting op de beelden die werd gegeven door aanwezige kunstenaars en bestuursleden van de Stichting Kunst in de Heemtuin. De avond werd afgesloten met een hapje en drankje in atelier De Lange Akker.