Rondleidingen en gedichten

in het kader van Kunstroute Leiden zijn er in de Heemtuin twee speciale activiteiten in het weekend van 23 en 24 september. Op zaterdag- en op zondagmiddag is er om 15 uur een rondleiding langs de beelden. De rondleiding op zondagmiddag wordt opgeluisterd met werken van dichters uit de regio: Mieke van den Berg, Joke Schrijvers, Frans Terken, Leni Venne en Wijnand Noot. Zij dragen gedichten voor die zij speciaal bij de beelden uit de Heemtuin hebben gemaakt. De Heemtuin is dit weekend extra lang open voor bezoekers: op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.

De rondleidingen beginnen bij de hoofdingang van de Heemtuin, vlak bij de parkeerplaats aan de Van Diepeningenlaan.

Kunstroute Leiden
De activiteiten worden georganiseerd in het kader van de Kunstroute Leiden die dit weekend plaatsvindt. De Leiderdorpse beeldententoonstelling maakt hier ook deel van uit. Tijdens de Kunstroute Leiden is op ruim zeventig locaties in en rond Leiden beeldende kunst in alle soorten en maten te bezichtigen. In de Leiderdorpse Heemtuin is onder andere werk te zien van de Leidse kunstenaars Fleur van den Berg, Ludy Feijen, Michael Hoedjes en Janine Melai.

Meer over Kunstroute Leiden: klik hier