Workshop voor de klas

Afvaljuf Carolien Adriaansche heeft voor twee groepen van Daltonschool De Leeuwerik een leuke workshop gegeven op maandag 25 november. De workshops waren gewonnen door twee leerlingen van de Leeuwerik, Boaz en Madelief. Zij deden deze zomer de speurtocht langs de kunst in de Heemtuin. Op de speurtocht stonden vragen die de kinderen moesten beantwoorden. Uit de ingeleverde speurtochten hebben we een winnaar getrokken, die kreeg als prijs een workshop voor de klas van de afvaljuf.

Carolien Adriaansche is gespecialiseerd in het geven van workshops met (plastic) afvalmateriaal. Haar doel is duidelijk te maken dat we van alles weggooien, wat eigenlijk nog prima te gebruiken is. Dat doet ze door in haar workshops afval niet als een eindproduct te zien, maar als materiaal waar inspiratie uitgehaald kan worden om iets nieuws mee te maken.

De kinderen uit groep 3a en 5B gingen enthousiast aan de slag met het door hen verzamelde plastic materiaal. Zo ervoeren ze dat wat we normaal gesproken zien als afval, allerlei kwaliteiten kan hebben: prachtige kleuren en vormen en op allerlei manier te gebruiken. Dat leverde bijzondere kunstwerken op!

Carolien exposeerde zelf in 2016 in de Heemtuin met haar werk ‘Floating cities’, uiteraard ook van plastic afval gemaakt.