Tentoonstelling geopend

Wethouder Herman Romeijn heeft op zaterdagmiddag 27 mei onder grote belangstelling de vijftiende editie van de beeldententoonstelling Heemtuin verbeeld geopend. ‘De kunst is een mooie aanvulling op de uitbundige natuur, beide versterken elkaar hier op een prachtige manier. Daar kunnen deze zomer veel mensen van gaan genieten’, aldus de wethouder. Ook bedankte hij de stichting Kunst in de Heemtuin die de tentoonstelling al jaren met veel inzet en vasthoudendheid organiseert.

De wethouder verrichtte de openingshandeling samen met Jos Gerrese, voorzitter van de stichting, door het werk ‘Nouvelle rencontre’ van Hans Versteeg te onthullen. De kunstenaar maakte het werk eigenlijk voor de honderdste verjaardag van een vriend, Hans van den Berg. ‘Hij overleed echter voordat hij die mijlpaal zou bereiken. Als architect heeft hij aan de wieg gestaan van een flink aantal Leiderdorpse wijken. Daarom vonden we dit een mooi eerbetoon.’

Kunstenaars

In de Heemtuin en de waterschapsheuvel staan dit jaar zestien werken van veertien verschillende kunstenaars. Het thema van de tentoonstelling is ‘Perspectief’. De kunstenaars tonen allemaal werk dat hier op de een of andere manier mee samenhangt. Rond de waterschapsheuvel staan werken van vijf jonge kunstenaars: Iliada Charalambous, Evelien Gransjean, Hedri Kool, Sophie Mastenbroek en Kate Price. In de Heemtuin exposeert een aantal kunstenaars uit de regio: Fleur van den Berg, Ludy Feyen, Michael Hoedjes en Janine Melai. Daarnaast is werk te zien van Karin Dekker, Gusta Kullberg, Peter F. van Loon, Carla Rump en Hans Versteeg.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Kunst en Cultuurbevordering Nederland, een stichting die met name jonge kunstenaars steunt, en met steun van de gemeente Leiderdorp, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de vrienden van de Heemtuin.