Beelden geplaatst

In de maand september is er (toch) weer een kleine beeldentoonstelling te zien in Leiderdorp. De werken werden op vrijdag 28 augustus geplaatst. Dit jaar staan de beelden allemaal bij de Waterschapsheuvel (het ‘tweede’ deel van de Heemtuin rond de grote vijver). De werken zijn van Ingrid Davids, Kira Fröse, Jan Blank en Hans Blank.

Nadat de gemeentelijke subsidie in 2019 stopte, leek het organiseren van een nieuwe beeldententoonstelling in de Heemtuin na twaalf jaar onmogelijk. Stichting Kunst in de Heemtuin bleef zoeken naar middelen en manieren om toch een kleinschaliger initiatief met kunst in de Heemtuin te organiseren. Dankzij de samenwerking met Stichting Kunst en Cultuurbevordering Nederland, een stichting die met name jonge kunstenaars steunt, is dat nu gelukt. Zo kunnen kunstliefhebbers toch weer genieten van onverwachte, kleurrijke en tot nadenken stemmende beelden in de Heemtuin.

Vanwege de coronamaatregelen en de beperkte beschikbare ruimte in de Heemtuin wordt er dit jaar geen opening georganiseerd en ook geen rondleidingen. Iedereen is wel van harte uitgenodigd om zelf een kijkje te komen nemen. De tentoonstelling is de hele maand september te zien. De Heemtuin en Waterschapsheuvel zijn door de week open van 8.00 tot 16.45 uur, en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur.