Uitvraag kunstenaars

Kunstenaars gezocht! Stichting Kunst in de Heemtuin organiseert in 2024 voor de zestiende keer een beeldenexpositie in de Heemtuin. De expositie loopt van half mei t/m oktober 2024. Het thema is dit jaar: transitie.

Transitie
We leven in een tijd van grote veranderingen. Een tijd met een groeiend besef dat het anders moet, maar hoe dan? Langzaam bewegen we naar een nieuwe fase. Wat doet dat met ons? Wat vraagt dat van ons als individu en samenleving? Wat is het nieuwe evenwicht waar we naar op weg zijn? Met het thema Transitie willen we kunstenaars uitnodigen werken te tonen rondom deze vragen.

Praktisch
Wij hebben ruimte om een of meerdere beelden te plaatsen van maximaal twaalf kunstenaars. Daarbij gaan wij uit van bestaand werk. Wij vergoeden deelnemers € 600,- voor het gebruik van de werken. Eventuele kosten die u maakt voor reizen, transport en verzekering worden niet apart vergoed. De beelden dienen vanwege de locatie ecologisch verantwoord te zijn en bestand tegen weer, wind en vandalisme.

Reageren
Belangstellenden kunnen een (of meer) werken inzenden met foto, toelichting en beknopt cv aan:
Yvonne Schreiner ym.schreiner@casema.nl
Grote bestanden graag via wetransfer.com.

Planning
Wij vragen u uiterlijk 10 maart 2024 te reageren. Wij zullen begin april de selectie bekendmaken. Plaatsing van de werken vindt plaats in de week van 13 tot en met 17 mei, de opening staat gepland voor 1 juni.

Het reglement voor deelname vindt u hier.