actueel

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten

In het kader van de Leiderdorpse zomeractiviteiten organiseren we vier bijeenkomsten voor wie het leuk vindt om meer te weten te komen over de kunst in de Heemtuin. U krijgt eerst een inleiding over de bijzondere beleving van buitenkunst en welke beelden, en van wie, er dit jaar in de Heemtuin staan.  Ook het thema van de tentoonstelling wordt toegelicht: Chaos in Orde. Een tijdje daarna wordt er onder leiding van de projectleider een rondleiding langs de beelden gehouden.

De bijeenkomsten zijn ook los van elkaar te bezoeken.  Kortom, als je meer wilt genieten van de kunst in de Heemtuin, doe mee en meld je aan door een mailtje te sturen aan: info@kunstindeheemtuin.nl. Bijdrage kosten: € 5,-

 

Data:

Woensdag 4 juli 14.00 – 16.00 uur: inleiding door Theo de Bruin bij Pluspunt, Splinterlaan 156

Woensdag 11 juli 14.00 – 16.00 uur: rondleiding door Aris de Bakker in de Heemtuin

Woensdag 1 augustus 14.00 – 16.00 uur: inleiding door Theo de Bruin bij Pluspunt, Splinterlaan 156

Woensdag 22 augustus 14.00 – 16.00 uur: rondleiding door Aris de Bakker in de Heemtuin

 

Zomer Heemtuin Tekenen

Daarnaast verzorgt beeldend kunstenaar en docent Tineke Jacobs een tekencursus in de Heemtuin op maandag 6 augustus van 13.30 – 16.00 uur.

We gaan de wilde bloemen, de volle kleuren, de lijnen en vormen van het Heemtuin-landschap tekenen! Beginners en gevorderden zetten een schets of toets op, en vervolmaken die dan met uitbundig kleurgebruik.

Zelf meenemen: Stevige ondergrond om op te tekenen, iets om evt. op te zitten, geschikte kleding. De docent zorgt voor papier, tekenpotloden, verf, penselen, krijt, inkt. A.u.b. 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn.
Meer informatie en opgeven via: www.tinekejacobs.com

Poëzieavond 4 juli

poezieavond Heemtuin 2016

De Heemtuin is op woensdag 4 juli decor voor een poëtische rondwandeling langs de beelden. Dorpsgenoot en neerlandicus Jos Nijhof draagt bij ieder beeld een toepasselijk gedicht voor.  Hij heeft een selectie gemaakt van werken van Nederlandse dichters, met als uitgangspunt de beelden en het thema ‘Chaos in orde’ van de tentoonstelling.

Daarnaast geeft Aris de Bakker, projectleider van Stichting Kunst in de Heemtuin, een korte toelichting bij de beelden.

Het belooft weer een bijzondere zomeravond te worden, waarbij we in het groen van de Heemtuin kunnen genieten van de kracht van beeld en woord. We beginnen om 20.30 uur bij atelier De Lange Akker aan de Persant Snoepweg. De wandeling duurt tot ongeveer 22.00 uur.

U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen aan info@kunstindeheemtuin.nl

Deelname is gratis, een bijdrage aan de Stichting is van harte welkom!

Kijkje in het atelier

Heemtuin Affiche 2018-kl

Vier kunstenaars maken op vrijdag 25 mei ter plekke een werk in de Heemtuin rond de Waterschapsheuvel. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen en de kunstenaars aan het werk te zien in hun atelier in de open lucht.

De kunstenaars die aan de slag gaan zijn: Imke Beek, Bart Ensing, Arjen Lancel en Vgto. […]

Opening tentoonstelling

Robert Pennekamp- Help

Wethouder Jeff Gardeniers opent de tentoonstelling ‘Heemtuin Verbeeld XI’ op zaterdag 26 mei om 15 uur.
Na de opening (bij de ‘gouden boom’ op de Waterschapsheuvel) bent u van harte uitgenodigd voor een uitgebreide rondleiding langs de beelden. Alle kunstenaars zijn zelf aanwezig om een toelichting te geven op hun werk. Dat geeft een unieke mogelijkheid om ‘het verhaal achter de beelden’ te horen.

De rondleiding wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Het thema dit jaar is ‘Chaos in orde’.

Dorothé Arts, Jeannette Efraïm, Mary Geradts, Remy Habets, Hans van Lunteren, Open (Natascha Morsink & Petra Knötschke), Robert Pennekamp, Willem Speekenbrink en Patrick Visser exposeren sinds half april werk in het ‘oude deel’ van de Heemtuin.

Imke Beek, Bart Ensing, Arjen Lancel en Vgto maken op vrijdag 25 mei ter plekke een werk in de Heemtuin, bij de Waterschapsheuvel.

Alle beelden zijn nog te zien tot eind oktober.

Nieuwe beelden geplaatst

Patrick Visser plaatst beeld

De eerste nieuwe beelden zijn op woensdag 18 april geplaatst in de Heemtuin. Alle beelden hebben een relatie met het thema ‘Chaos in orde’, dit jaar uitgangspunt voor de beeldententoonstelling. Wie wandelt in de Heemtuin, kan zo niet alleen genieten van de ontluikende natuur, maar wordt ook verrast door de nieuwe kunstwerken. […]

Voorstellen gevraagd!

eiPOD Heemtuin 500

Graag nodigen wij kunstenaars uit Leiderdorp en de rest van Nederland uit om voorstellen in te dienen voor de beeldententoonstelling van 2018 in de Leiderdorpse Heemtuin. Uitgangspunt is kunstwerken te exposeren die een relatie aangaan met het groene decor van de Heemtuin, zodat natuur en kunst elkaar versterken. Het thema is Chaos in Orde. […]

Terugblik op 2017

Verslag 2017

De tentoonstelling van 2017 ‘Grenzeloos’ is afgelopen. Wij kijken met veel plezier terug op het afgelopen Jubileumjaar, met als hoogtepunten de succesvolle Jubileumweek in juni, poëzieavond in juli en de workshop en poëziemiddag tijdens het Kunstrouteweekend in september. Momenteel zijn de voorbereidingen voor de tentoonstelling van 2018 in volle gang.

[…]

Workshop herfstvakantie

mec workshop Joke Schoneveld-2

Takken, kastanjes, eikeltjes en blaadjes: daar gaan kinderen van 4 tot 12 jaar mee aan de slag tijdens de workshop met ‘vrolijke vindsels’ van kunstenaar Joke Schoneveld. De workshop is op zondag 22 oktober van 14.00 tot 16.30 uur in het Milieu Educatief Centrum (MEC) in de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp. Deelname is gratis.

[…]

Drukbezocht weekend

Wilco van der Kamp bij Boomdier van Michael Hoedjes nieuws

Veel belangstellenden uit Leiderdorp en daarbuiten bezochten de Heemtuin tijdens het Kunstroute weekend op 23 en 24 september. Bij kinderen was vooral de workshop van kunstenaar Carla Rump populair. Op zondagmiddag presenteerden zes dichters de gedichten die zij speciaal bij de kunstwerken in de Heemtuin hebben gemaakt. […]

Kunstroute weekend 23/24 9

Workshop Heemtuin 23 en 24 september

Tijdens het Kunstroute weekend op 23 en 24 september zijn er twee bijzondere activiteiten in de Heemtuin. Op zaterdag- en zondagmiddag maakt kunstenares Carla Rump tijdens een workshop een ‘ogenboom’. Zondag is een poëziemiddag. Zes dichters uit Leiden en Leiderdorp presenteren de gedichten die ze maakten bij de kunstwerken in de Heemtuin. […]

Translate »