Kunstroute 24 – 25/9

In het weekend van 24 en 25 september zijn er activiteiten voor jong en oud in Heemtuin. In het kader van de Leidse kunstroute organiseren we op zaterdag- en zondagmiddag om 15 uur een rondleiding langs de beelden. De rondleiding op zondag wordt opgeluisterd door drie dichters uit de regio: Mieke van den Berg, Frans Terken en Leni Venne. Zij dragen gedichten voor die zij (en Joke Schrijvers) speciaal bij de beelden uit de Heemtuin hebben gemaakt. Kinderen kunnen beide dagen een speurtocht doen langs de beelden in de Heemtuin. De Heemtuin is dit weekend extra lang open voor bezoekers: op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.

De rondleidingen beginnen bij de hoofdingang van de Heemtuin, vlak bij de parkeerplaats aan de Van Diepeningenlaan.

Kunstroute Leiden
De activiteiten worden georganiseerd in het kader van de Kunstroute Leiden die dit weekend plaatsvindt. De Leiderdorpse beeldententoonstelling maakt hier ook deel van uit. Tijdens de Kunstroute Leiden is op ruim zeventig locaties in en rond Leiden beeldende kunst in alle soorten en maten te bezichtigen. In de Leiderdorpse Heemtuin is onder andere werk te zien van de Leidse kunstenaars Fleur van den Berg, Mary Geradts en Anne Maryken. Zij doen ook vanuit hun ateliers mee aan de Kunstroute.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de Cultuurcoach Leiderdorp.