Bijzondere rondwandeling

Ruim 35 belangstellenden genoten op woensdag 29 juni van een prachtige warme zomeravond in de Heemtuin. Ze luisterden naar gedichten die werden voorgedragen door dorpsgenoot en neerlandicus Jos Nijhof. Hij selecteerde bij bijna alle beelden die tentoongesteld zijn een toepasselijk gedicht. Soms verrassend, soms ontroerend, soms confronterend, soms heel lichtvoetig.

Bestuursleden van de Stichting Kunst in de Heemtuin en enkele aanwezige kunstenaars gaven een toelichting op de kunstwerken. Zo wandelde het gezelschap van beeld naar beeld door de volop bloeiende Heemtuin, met recht een van de mooiste plekjes van Leiderdorp. De avond werd afgesloten met een hapje en drankje in atelier De Lange Akker. De activiteit was mede mogelijk gemaakt door de Cultuurcoach Leiderdorp.

De gedichten zijn hier na te lezen.