Opening 17 mei

Wethouder Daan Binnendijk heeft de beeldententoonstelling in de Heemtuin op 17 mei met de onthulling van het community- art kunstwerk Heemdier van Carla Rump geopend. Er waren vervolgens verschillende rondleidingen, waarbij de kunstenaars vertelden over hun werk. Het thema voor deze twaalfde tentoonstelling is: ‘Atelier Heemtuin’.

Tijdens de expositie worden drie bijzondere projecten getoond die kunstenaars samen met inwoners van Leiderdorp hebben gemaakt, soms zelfs letterlijk in het atelier van de Heemtuin. Tevens is bestaand werk te zien van negen toonaangevende kunstenaars uit de regio en daarbuiten.

Kunstenaars
Kunstenaarsduo La Cruz & Helweg, Carla Rump en de Leidse kunstenaar Marjan Waanders hebben voor deze tentoonstelling werken gemaakt met inwoners uit Leiderdorp, waaronder leerlingen van de Kastanjelaanschool en het Visser ’t Hooft Lyceum. Tevens tonen zij al eerder gemaakt werk. Daarnaast zijn fraaie beelden te zien van Jan van IJzendoorn, Carola Popma, Iris Le Rütte, Elisabet Stienstra, Tine van de Weyer en Yumiko Yoneda.