Workshop Carla Rump

Kunstenares Carla Rump verzorgt op vrijdag 10 mei een bijzondere workshop in de Heemtuin. Amateur-kunstenaars, van beginners tot gevorderden, zijn van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen. Tijdens de workshop maken de deelnemers meerdere kleine stenen beelden, die in de lege plekken van de figuur geplaatst worden.

Biodiversiteit neemt toe in de Heemtuin

3 mei 2019 (of…
Een Heemdier is geland in onze speciale Heemtuin van Leiderdorp. Omstanders zagen het gebeuren en het dier werd meteen al “Heemdier” genoemd. Het is heel langwerpig en heeft allerlei wonderlijke schubben op zijn rug. Het betreft een wezen dat zich niet kan voortbewegen en plots uit de lucht is komen vallen.
De schubben zijn nog vormeloos en hebben dringende redding nodig om het dier zijn glans terug te geven.

Zaterdag 10 mei worden deelnemers uitgenodigd het dier zijn glans terug te geven. Elke schub betreft een ruw en onbewerkt stuk steen. Kom langs en ga vijlen, zagen, hakken schuren om elke schub tot een beeld voor het dier te maken.

Kunstenares Carla Rump verzorgde al eerder beelden en een workshop voor kinderen in de Heemtuin.

Zij werkt vaak met hout en steen, met de natuur als inspiratiebron. Haar werk is aan de ene kant teder en aandoenlijk, aan de andere kant spreek er ook een enorme kracht uit. ‘Bij het maken van een beeld wil je vaak iets maken zoals het in je hoofd zit, maar soms is het materiaal al uitgangspunt genoeg. Het tastbare en voelbare van materiaal is een mooie uitdaging om tot bewerking te komen. Het steen of hout geeft al zo veel inspiratie dat de rest bijna vanzelf gaat.’

De workshop duurt van 10 tot ongeveer 16 uur. Voor een lunch wordt gezorgd. Wij vragen hiervoor een kleine bijdrage.

Opgeven graag via info@kunstindeheemtuin.nl

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!