Geslaagde poëzieavond

Ruim dertig liefhebbers van poëzie genoten op woensdag 4 juli van een bijzondere zomeravond in de Leiderdorpse Heemtuin. Neerlandicus Jos Nijhof nam ze mee op een wandeling langs de beelden die daar tentoongesteld zijn. Bij bijna ieder beeld droeg hij een gedicht voor van Nederlandse dichters, aansluitend op zijn associaties bij de beelden. Woord en beeld prikkelden op hun beurt de fantasie van de aanwezige toeschouwers en toehoorders.
Ook gaf projectleider Aris de Bakker een toelichting op de kunstwerken en hun relatie met het thema Chaos in orde van de tentoonstelling. De avond werd afgesloten met een hapje en drankje in atelier De Lange Akker. De combinatie van de volop bloeiende Heemtuin met de kunstwerken en de poëzie maakte de mooie zomeravond heel geslaagd.

 

De voorgedragen gedichten zijn (met de toelichting door Jos Nijhof) hier nog eens na te lezen: heemtuinpoezie2018

Jos Nijhof bij beeld Robert Pennekamp