Voorstellen gevraagd!

Graag nodigen wij kunstenaars uit Leiderdorp en de rest van Nederland uit om voorstellen in te dienen voor de beeldententoonstelling van 2018 in de Leiderdorpse Heemtuin. Uitgangspunt is kunstwerken te exposeren die een relatie aangaan met het groene decor van de Heemtuin, zodat natuur en kunst elkaar versterken. Het thema is Chaos in Orde.

In de huidige maatschappij zijn we niet gewend om met chaos om te gaan. Het klinkt zelfs bedreigend en als iets wat bestreden moet worden. Maar chaos is puur potentieel. Het is ongestructureerde creatieve energie die nog alle kanten op kan.

We scheppen orde uit chaos, maar doorbreken orde en regelmaat om het spannend te houden. Orde kan niet zonder chaos en andersom.

Beeldende Kunst is vaak een strijd tussen orde en chaos, tussen balans en vervorming. Een zoektocht naar schoonheid. Zonder magie en vraagtekens verliest kunst zijn kracht.

De beste manier om chaos te veroorzaken is alles te regelen (Karel Boullart) en het is de taak van de kunst om weer chaos in de orde te brengen (Theodor Adorno).

We dagen de kunstenaars uit om via een samenspel tussen kunst en natuur, de chaos en orde van onze huidige samenleving vorm te geven.

Expositie

De expositie bestaat uit twee delen: autonome kunst in het oude deel van de Heemtuin en kunst In Situ het nieuwe deel.

  • Acht kunstenaars worden uitgekozen om bestaand werk te exposeren.
  • Drie kunstenaars maken ter plekke een kunstwerk, waarbij eventueel bewoners van Leiderdorp betrokken kunnen worden.

Budget per kunstenaar is 500 tot 1500 euro. Periode:  april tot november 2018.

Mailen van voorstellen, inclusief documentatie, vóór 15 februari: info@kunstindeheemtuin.nl.

Grote bestanden via wetransfer.com.

We zien uw voorstellen graag tegemoet!